Pagina's

vrijdag 30 november 2012

Cakepops (zijn niet mijn ding)

Overbuurvrouw en ik hadden bedacht dat we voor Sinterklaas cakepops wilden maken. Mijn overbuurvrouw had ze al eerder gemaakt voor de verjaardag van haar dochter en dat was een groot succes.

Omdat zij ze graag wilde maken voor de intocht van Sinterklaas en ik voor dit weekend, hebben we besloten om ze onafhankelijk van elkaar te maken. Ze had er zelfs een speciaal apparaat voor gekregen van haar ouders, dus dat moest helemaal goed komen!

Vol enthousiasme hebben dochterlief en ik ons vanavond op de cakepops gestort.

Bij het klaarzetten van de spullen bleek dat we de boter waren vergeten. Geen probleem, manlief bood spontaan aan om even een pakje boter te gaan halen.

Het cakebeslag was wel erg veel en dun. Oeps, we hadden 4 deciliter toegevoegd in plaats van 4 eetlepels (50 mililiter).

Manlief stapte weer (spontaan!) op de fiets voor nieuw cakebeslag en boter.

Het bakken van de cakepops ging fantastisch! Het apparaat deed wat het moest doen en produceerde prachtige bolletjes.

Inmiddels was het al wat later op de avond, en kon het leuke werk beginnen....

Wat een drama! De bolletjes bleven nog wel redelijk op het stokje zitten, maar de chocolade droop er makkelijk weer af en de decoratie bleef niet goed zitten. Ondertussen was ik al druk aan het sms'en met de overbuurvrouw, die zich een breuk lachte aan de overkant van de straat.

Maar goed, ik ging stug door! Dochterlief ging inmiddels naar bed, en ik begon met het smelten van de tweede lading chocolade, witte dit keer.

De witte chocolade smolt niet lekker en werd dik en klonterig. Even opgezocht op internet en gelezen dat je het ook wel voorzichtig in de magnetron kon smelten. Geen goed idee, de chocolade verbrandde en het huis rook niet meer naar cake, maar naar verbrande chocolade. Ik had geen chocolade meer in huis (en de winkels waren inmiddels ook dicht). En ik had nog niet voldoende cakepops voor iedereen.Overbuurvrouw ge'smst. Zij had nog wel een chocoladeletter liggen, die ik kon gebruiken.

En nu, na drie uur hard werken, zijn ze eindelijk klaar!Het eindresultaat mag er zijn, maar wat een werk! Ik hoop maar dat ze lekker smaken, dat zullen we morgen ervaren!

Ik heb besloten dat cakepops maken geen nieuwe hobby voor mij wordt, ook wel beter voor de lijn ;-)

5 opmerkingen:

 1. Het resultaat mag er zeker wel zijn! Jammer dat het zoveel "bloed, zweet en tranen" heeft gekost.
  Fijn Sinterklaasfeest!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. he renske

  wat een werk en die arme frans twee keer op de fiets, en nog een drama hihihi.
  het ziet er wel leuk uit en ik hoop inderdaad voor je dat ze smaken dan weet je waar voor je het geaan heb.
  maar geen nieuwe hobby dus?????

  liefs marga

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ze zien er heel leuk uit maar ik zou het hapslikweg-gehalte niet vinden opwegen tegen het werk wat je er van hebt. Veel sinterklaasplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hihi wat weer een verhaal, meid. Misschien moet de buurvrouw het een keertje voor doen. En dan kun jij het mooi weer aan mij doorgeven, want
  Wincke heeft ook zo'n apparaat gekregen voor haar verjaardag, dus tips zijn welkom!
  Fijne Sinterklaas!

  Liefs Wendy

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Grappig!!
  Je hebt er wat werk aan gehad maar het resultaat is wel super vrolijk en vast ook heel lekker. Veel plezier met SInt en Piet. Groet Francis

  BeantwoordenVerwijderen

Reacties zijn welkom!